O ISTORIE DE MAI MULT DE 40 DE ANI

 1. 2018

  Europapier începe colaboarea cu specialistul în packaging Carl Bernh. Hoffmann GmbH in Jeging, Austria

 2. 2015

  Europapier achiziționează departamentul VisCom, din cadrul companiei PaperNet.

 3. 2013

  Europapier îşi reactivează vânzările în Ucraina şi înfiinţează Europapier Europa de Est, companie mixtă.

 4. 2012

  Grupul Europapier achiziţionează 100% din comercianţii de hârtie locali din Ungaria, Slovacia, Slovenia, Croaţia şi Serbia de la PaperlinX.

 5. 2010

  EUROPAPIER
  BECOMES PART
  OF HEINZEL GROUP

  Europapier devine parte a Grupului Heinzel. Grupul, având sediul în Viena, cuprinde compania internaţională specializată în comerţul cu hârtie şi celuloză Wilfried Heinzel AG, producătorii de hârtie şi celuloză Zellstoff Pöls AG, Laakirchen Papier AG şi AS Estonian Cell, cât şi compania Bunzl & Biach specializată în tratarea şi distribuţia deşeurilor de hârtie.

 6. 2007

  Europapier îşi întăreşte poziţia pe piaţa din Bosnia şi Herţegovina prin achiziţionarea şi fuziunea cu Hercegtisak, un comerciant local de hârtie cu afaceri în domeniul produselor office şi a rechizitelor şcolare.

 7. 2004

  RUSIA

  Europapier îşi extinde piaţa cu 140 milioane de persoane prin achiziţia diviziei de vânzări a Mondi Syktyvkar din Rusia. Teritoriul companiei Europapier se întinde acum din Frastanz de la graniţa de vest a Austriei pâna la Irkutsk în Siberia de Est.

 8. 2003

  Europapier achiziţionează compania poloneză International Paper şi astfel se naşte Europapier Impap.

 9. 2002

  BULGARIA

  Europapier îşi desăvârşeşte extinderea în ţările balcanice prin înfiinţarea Europapier Bulgaria.

 10. 2001

  BOSNIA &
  HERZEGOVINA

  În cel de-al treizecelea an aniversar Europapier îşi deschide activitatea în Bosnia şi Herţegovina, o altă ţară a fostei Republici Socialiste Federative Iugoslavia.

 11. 1998

  UCRAINA

  Europapier îşi deschide un birou de vânzări în Ucraina care însă este închis după câţiva ani din cauza condiţiilor din mediul de afaceri.

 12. 1997

  ROMÂNIA

  Europapier pune temeliile activităţii de acest tip în România, o piaţă de peste 20 de milioane de persoane.

 13. 1996

  CROATIA

  Un an mai târziu Croaţia cu cele peste 1.000 de insule şi 5.835 kilometri de coastă devine parte a Grupului Europapier.

 14. 1995

  SERBIA &
  MONTENEGRO

  Extinderea în Balcani continuă: Europapier îşi deschide activitatea în Serbia şi Muntenegru.

 15. 1994

  POLONIA

  Odată cu achiziţionarea Sonevix din Polonia Europapier intră într-o ţară cu aproape 40 de milioane de persoane, ceeace înseamnă că deţine acum mai mult decât dublul pieţei deţinute anterior. Europapier extinde activitatea principală a Sonevix, reprezentată de comunicarea vizuală, prin deschiderea unor unităţi atât de tipărire şi scriere, cât şi de hârtie office.

 16. 1993

  1993
  SLOVENIA &  REP. CEHĂ

  Extinderea continuă spre sud atunci când Europapier intră pe cea mai mică piaţă a sa, Slovenia, cu puţin peste două milioane de locuitori.

  Înfiinţarea Europapier Bohemia în Republica Cehă marchează următorul pas în extinderea Europapier către nord-est

 17. 1991

  UNGARIA & SLOVACIA

  La numai doi ani de la căderea Cortinei de Fier, Europapier este primul comerciant de hârtie din Occident care intră pe piaţa est-europeană prin înfiinţarea unei companii în ţara vecină Ungaria.

  În acelaşi an Europapier intră pe piaţa slovacă prin deschiderea activităţii în capitala Bratislava, situată la 60 de kilometri de graniţa austriacă.

 18. 1971

  1971
  ÎNFIINŢAREA
  EUROPAPIER
  ÎN AUSTRIA

  Europapier Austria cu sediul în Viena este înfiinţată de către cele patru fabrici de hârtie Neusiedler (actualul Mondi), Nettingsdorfer, Salzer şi Steyrermühl.